Exclusiv

De cand ne nastem avem anumite drepturi in lume, mai putin asupra celorlalti si cu toate acestea nu traim decat sa cerem.
De la primul strigat prin care vrem sa fim intelesi, hraniti, spalati, leganati, pana la a cere orice in viata.
Cu cat inaintam in varsta ne dam seama ce putem oferi si astepta sa primim in schimb. Multi din pacate se asteapta sa primeasca fara sa dea nimic de la ei. Chapeau altruistilor care au un stil de viata diferit de al omului normal.
Mai rau, dupa o vreme ceri exclusivitate: sotul meu drag, nu vreau sa te mai vezi cu nimeni….what the fuck? Creadeam ca deja face parte din pachet ca o data ce te implici intr-o relatie nu te mai vezi cu nimeni, sau cel putin ar trebui sa nu te mai vezi cu nimeni.
Decizia iti apartine pana la urma, ce faci, ce alegi, doar ca mi se pare de prost gust sa ceri ceva cand abia cunosti o persoana si sa ai pretentii. Poate acea persoana chiar vrea sa-ti dea tot ce ceri, dar in momentul in care se vede somata si obligata oarecum, va avea tendinta sa refuze pe sistemul: fac, dar nu-mi cere.
Cat avem dreptul sa cerem de altii, de ce o facem? Avem nevoie de multe in viata, ni le putem procura singuri majoritatea dintre ele. Multi nu stim sa primim ajutorul cuiva, darmite lucruri de finete ale sufletului, cum ar fi afectiune si o terfelim pana nu mai ajunge nimic de ea.
Cu cat ma constrange lumea sa fac lucruri cu atat le fac mai putin, nu din ambitie, dar din ideea ca daca ma lasa sa ofer, cu siguranta ofeream mai mult decat se astepta.
Cerere-oferta…aveti grija cum va exprimati doleantele si lasati-va mai bine suprinsi decat cu buza umflata.

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Exclusiv

  1. Ciprian Bojan zice:

    După părerea mea, noi cam trăim în epoca lu’ Invers… Cu cât încerci să convingi omu’ că așa e mai bine, cu atât el se va strădui să facă… invers… Io unu’ chiar mă bucur, fiindcă la un moment dat, se va convinge că a greșit! 🙂

  2. tuzdicoz zice:

    Se spune că una din trăsăturile comune ale celor mai bogați oameni din lume este că ei au talentul să ceară mult. Desigur, și să dea mult.

  3. Călin zice:

    omul este prin natura lui un animal extrem de posesiv, unul care de cele mai multe ori are impresia că toate i se cuvin lui, fără să ofere nimic în schimb. ce cerem sau cît cerem, ce ni se oferă sau cît din ceea ce am cerut ni se oferă, depind de foarte mulţi factori. oricum, înainte să cerem trebuie să învăţăm să dăruim noi ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s