Efect secundar

Gândim mult şi bine, prost şi puţin, oricum o facem, ajungem la fapte la un moment dat şi pe urmă la consecinţe, reacţii.
Mulţi suntem familiarizaţi cu efectul de fluture (butterfly effect) şi că orice acţiune are o reacţiune, dacă nu imediată, cel mult întârziată şi în alt loc din lume.
Cât de conştienţi suntem asupra lucrurile pe care le provocăm în alţii, le trezim, le resuscităm, le inoculăm?
Unde duc faptele noastre? Ca un drog sau medicament luat zilnic, viaţa are tot timpul efecte secundare. Nu există faptă care să nu fi provocat ceva, undeva, cândva.
Am putea oare să anticipăm unele dintre ele? Le putem cel puţin intui, aplana câteodată şi de ce nu minimaliza pe cât posibil.
Ce facem când însă ştim care sunt şi nu putem repara nimic, deşi ne-am dori? Ne regândim acţiunea? Creierul nostru e atât de rapid, că probabil el are deja înregistrat şi ce se va întâmpla, ca un fel de deja vu, doar că noi nu suntem conştienţi de asta şi teoretic când deja începem să gândim o acţiune, o facem fără luăm în seamă restul de informaţie.
Îmi place să cred că efectele secundare pe care eu le provoc nu sunt atât de grave pe cât îmi imaginez şi că de fapt am luat decizii bune în viaţă, dar sunt sigură că e o amăgire, un fel de anestezie a părţii de minte care se ocupă cu acest lucru şi care are nevoie să fie minţită pentru a funcţiona în continuare… sau poate că nu mintea este minţită, ci altceva!
Sper să existe lucruri în această viaţă care oarecum, nu depind unele de altele şi pot exista ca nişte entităţi separate, cum ar fi iubirea, frumuseţea, bunătatea… dar am rezerve (şi nu de vin).
Sper că mai pot spera…

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Efect secundar

 1. SagittariuS zice:

  Vreau eu rezervele de vin! 😀

  Tot ce facem are un efect şi, cel mai important, un motiv în spate. Motiv pe care-l vedem mai devreme sau mai târziu, funcţie de situaţie.

 2. Autovital zice:

  Nu noi suntem cei care produc efectele secundare grave…deciziile care se iau acolo sus in conducere le produc…

  • Sergiu zice:

   Deja tema ta duce spre taramul religios si esti off topic.
   On topic:Cu siguranta ca niciodata nu stii de ce te-a `lovit` problema aia,si cateodata te intrebi `oare ce am facut sa merit asta`,si apoi incerci sa te gandesti la actiunile din trecut ,ce ai facut rau,si ai posibila ipoteza,un fel de karma rea..

 3. Pingback: Efect secundar | rusbianca | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s