Potrivit

Să luăm bucăţi de la fiecare dintre cei pe care-i cunoaştem şi care ne plac şi să ne facem nouă omul potrivit, nu ideal său perfect, ci potrivit.
Cred că viaţa ar fi mult mai simplă dacă cel puţin pe plan afectiv am fi mai echilibraţi. Zbuciumul zilnic prin care trecem şi care ne face mai puternici, mai pregătiţi pentru ce ne aduce viaţa, ar fi evitat şi am fi din start gata la linia de start, fără încălzire, pentru orice ar veni în calea noastră pe celelalte planuri.
Treaba merge unsă doar dacă toate rotiţele sunt puse în mişcare de la început. E suficient una să lipsească şi totul se poate nărui.
Dar, s-a hotărât că este spre binele nostru să ne zbatem în căutarea unui om, care de cele mai multe ori nu există sau nu-l găsim şi ajungem să tolerăm defecte, inconvenienţe şi neajunsuri.
Într-un final unii dintre noi reuşim să ne adaptăm la ce găsim iar alţii suferim în tăcere acceptând o viaţă solitară.
Părţile potrivite ale tale, ale mele şi ale fiecăruia fac soarele să răsară.
Nu cred că ştim că putem oarecum să fim fericiţi de-a lungul vieţii dacă luăm doar părţile care ne plac de la fiecare şi să fim veseli şi bucuroşi până la cer că, printr-un noroc chior am întâlnit în calea noastră nişte oameni minunaţi şi că de bine de rău ne încântă vieţile.
Poate nu ar trebui să alergăm să întregim ceva, care în mintea noastră este senzaţional, ci să reuşim să ne facem fericiţi cu cei pe care-i cunoaştem şi în egală măsură să îi iubim pe toţi.
Viaţa nu e un criminal în serie care vrea să te prindă şi o va face. E mai degrabă o secţie de poliţie, unde fiecare a ales cum să folosească o pereche de cătuşe. Depinde pe mâinile cui le pui: ale răufăcătorilor, ale colegilor sau ale tale.

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Potrivit

 1. cami zice:

  pe principiul ”niciodată nu-i de ajuns”, mai greu o să ne bucurăm de ce avem și n-o să vrem mai mult, mai bine, mai, mai, mai…

 2. Iulia Kelt zice:

  în momentul în care cauți s-o faci pe dr. frankenstein și să construiești persoana ideală îmbinând părți de la unul și de la altul, înseamnă că mai avem de așteptat.

  pentru fiecare există ”acel cineva”. fie că rămâi cu el, el e acolo și e perfect.

 3. Cristi zice:

  Asa este, fara o atitudine pozitiva si echilibru este cam greu. 🙂

 4. Ciprian Bojan zice:

  Când vom învăța că iubirea este necondiționată vom putea afirma că iubim cu adevărat. Până atunci suntem niște egoiști ce vrem totul de la celălalt, fără să ne pese de ceea ce vrea și acesta/ aceasta… 😐

  • rusbianca zice:

   Iubirea neconditionata e la fel de rara ca floarea de colt si capra neagra…cati cunosti care ofera asa ceva?

   • Ciprian Bojan zice:

    Cunosc doar pe cineva căruia/ căreia (deci nu spun că e bărbat sau femeie) i s-a refuzat iubirea necondiționată fiindcă i s-a replicat tocmai că așa ceva e imposibil… Belive me…

   • rusbianca zice:

    I do beleive you…dar eu cred ca iubirea neconditionata exista doar in familie…si cred ca acolo e conditionata tocmai pentru ca e familie…so…neconditionat e complicat, cat despre iubirea catre toti oamenii de catre cei credinciosi, sau iubirea unuia pentru altuia…s-ar putea sa fie anumite momenten de neconditionare, dar e o discutie similara cu altruismul si de ce nu cred in el…adica interminabila 🙂

 5. La multi ani!!!!!!!!! Bun venit in noul an!

 6. Pingback: Potrivit | rusbianca | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s