Echipa

Oamenii sunt făcuţi să trăiască împreună, în societăţi, triburi, popoare etc, de aceea am fost făcuţi 2 la început şi nu unul şi cred că uităm cu desăvârşire avantajele care vin din asta.
Datorită vremurile în care trăim suntem mulţi individualişti şi nu ne place să ne bazăm pe ceilalţi. De multe ori facem noi munca, pentru că dacă nu, avem impresia că nu se face bine. Eronat, se face, dar poate nu în stilul nostru. Nu vorbim acum de faptul că există şi cazuri unde într-adevăr e mai bună munca individuală.
Admir pe cei care sunt solitari şi reuşesc să-şi ducă viaţa la nivel de microunivers, pentru că nu este uşor, dar probabil te obişnuieşti cu singurătatea.
Unde sunt doi puterea creşte spune o vorbă şi echipa, membrii grupului din care faci parte au datoria unul faţă de ceilalţi să se ajute. Fiecare dintre noi are abilităţile lui şi ar trebuie să se ocupe de anumite aspecte potrivite lui.
În afara muncii există grupurile la nivel de familie, de prieteni, de organizaţii etc, până se ajunge la populaţia Pământului.
Ce se întâmplă când cineva din echipă clachează? Îl ajută celălalt sau suntem într-o asemenea competiţie unul faţă de celălalt că mai degrabă avem tendinţa să-l sabotăm?
Înţeleg nevoia unui conducător de grup şi ar trebui să putem să ne bazăm mai mult unul pe altul, să nu ne înstrăinăm. Doar că invidia, gelozia, remuşcarea şi altele intervin mereu între indivizi, chiar între cei foarte asemănători şi buni prieteni.
Să luăm exemplu de la celelalte popoare care au reuşit să treacă peste calamităţi într-un timp foarte scurt şi să ne gândim că dacă ei pot, cum de nu reuşim noi să păstrăm o armonie într-un amărât de colectiv de muncă sau familial?
De câţi indivizi este nevoie ca ceva să funcţioneze cum trebuie?
Vreau să aprind eu becul, nu să vină o echipă întreagă să mă ajute s-o fac, ci fiecare să facă altceva.
Reuşim?

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Echipa

 1. Călin zice:

  a propos de echipă; eram undeva într-o insuliţă şi lucram la o firmă; cu totul eram peste 100 de inşi, vreo 20 de englezi, tot cam atîţia români şi restul aproape numai polonezi. în momentul în care apărea o problemă, cînd vreunul greşea ceva, nimeni nu se întreba cine e vinovatul şi cum să fie pedepsit respectivul. problema care se punea era cum să reparăm greşeala, iar dacă era nevoie punea umărul inclusiv managerul, fără nici un fel de jenă. noi o să fim vreodată astfel?

  • rusbianca zice:

   Da, eu de echipe din astea fantastice nu am auzit inca ;))

   • Sincer, echipa fantastica exista. Eu lucrez la o firma de publicitate in Bucuresti. Firma e de extindere mare, reprezentanti in toata tara dar in firma suntem maxim 25 de persoane. Cand este vorba de a ne ajuta intre noi, toti din firma , indiferent de functie ne strangem si punem umarul la treaba … in aceasta firma nu se tine cont ce varsta ai, ce gunctie ai, ne respectam intre noi dar lucram ca o echipa, ne tratam egali. In cazul in care unul dintre noi a gresit, la fel , ne ajutam, ne punem mintea la contributie sa vedem cum reparam greseala. Suntem ca o familie. E un job destul de solicitant, cam stai in stres si un pic peste program decat ar trebui, in mod normal, dar ti se recunosc meritele si chiar de as primi un job mai bine platit (sa spunem) si in care as avea mai putine ore de lucru, as refuza 😀 nu as putea sa imi las „familia”. Plec destul de relaxata de la munca. Deci, se poate si in Romania. Consider ca depinde si de seful/sefa pe care o/il ai . 🙂

   • rusbianca zice:

    Din fericire pentru tine, cred ca esti o exceptie!
    Multi ne dorim un asemenea colectiv…eu sunt multumita de colegele mele de birou….dar cam atat 😉

 2. Ciprian Bojan zice:

  Poate dacă scopul e unul comun, dar uneori e mai greu de văzut asta… Vrem totul doar pentru noi… 😐

 3. Robert zice:

  societatea modernă de azi impune un alt fel de atitudine . Un ajotor dat unui coleg este rău văzut intr- o intreprindere căci pune in dubii competenta acestuia.Cind ești plătit pentru un post trebuie sa-ți asumi responabilitatea .In orice caz este ceea cd fac .Cred ca toți avem tendința unui comportament individualist ca este vorba de relația in intreprindere sau in exterior.
  Unii sau învățat sa fie asistati de mici si inconjurati iar cind se despart de familie cer ajutor societății din care fac parte.
  In China a nu munci este o rusine căci mentalitatea este asa.

 4. theamelie zice:

  Nu e conditie sine qua non ca scopul comun sa fie si cel individual!
  In opinia mea, Romania este cea mai individualista dintre cele pe care le-am colindat si prin care am lucrat.
  Mai e ceva: romanii se bat cu pumnii in piept cu vorbele. A face (ori a construi) nu e ceva pentru ei.
  Ca sa nu mai vorbim de recunoasterea meritelor celui de langa tine, fie ca e sau nu in acelasi domeniu cu tine.

  • rusbianca zice:

   Sunt de acord cu tine, scopul comun nu e intotdeauna si individual, dar eu am luat-o prin deductie: de ce este un om implicat in ceva, daca nu pt el insusi si implicit( fiind intr-un grup) si pentru ceilalti. Evident exista cazuri si cazuri. Iar romanii pe timpuri erau foarte diferiti,acum da, sunt prea individualisti.

 5. Stefan zice:

  Fiecare echipa are o problema: la un moment dat,unul din coechipieri va dori sa tina gloria si toate beneficiile doar pentru el.De aceea nu poate exista o echipa…se observa si in fotbal cand un individ cu creierul in ghetele de fotbal se crede mai presus de restul echipei si se rupe in figuri,sau la trupele de muzica,atunci cand le lovesc succesul,hotarasc sa se dezbine sa mearga fiecare pe drumul lui.Ca sa functioneze corect o echipa ar trebui sa avem gandire colectiva…ca in filmele SF(stiau Borgii din Star Trek ceva:)) )

  • rusbianca zice:

   Ar trebui sa revad Star Trek ca mie mi-au ramas in cap Klingonienii ( cica asa sunt si Scopionii- adica moi). Cat despre colectiv, da, unul vrea sa se evidentieze …spiritul de competitie…care pana la un punct nu e rau.

 6. Pingback: Echipa | rusbianca | BunDeCitit.ro

 7. Pingback: Echipa | rusbianca | Șmen.ro

 8. Aniela Deby zice:

  Foarte adevarat ce ai scris..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s