Tentatia

Între a face ce ne place şi a face ce trebuie se duce zilnic o bătălie crâncenă. Există excepţii, când cele două coincid, dar sunt destul de rare.
Ce formă ia o tentaţie: formă de om, de obiect pe care trebuie neapărat să-l avem, de stare pe care vrem s-o simţi? Oricare ar fi ea, este îndeajuns să ne gândim la ea mai puţin de o nanosecundă ca să ne încolţească în minte ideea şi să încercăm să construim un plan pentru a obţine ce vrem.
Cred că unele tentaţii sunt un fel de fată Morgana, iluzii pe care ni le facem din cauza neajunsurilor prin care trecem şi de fapt nu avem nevoie de ele, de cele mai multe ori. Dar ne încăpăţânăm să ne îndreptăm spre ea pentru că ăsta e rolul ei: să te ademenească.
Pe de altă parte, de ce ne războim cu ceea ce dorim? Trebuie să rezistăm tentaţiei… Asta depinde de la caz la caz. Unele ni le imaginăm noi doar că sunt aşa, unele ne testează voinţa şi altele le putem pur şi simplu lua, pentru că nu ne fac nici un rău.
Vorbim mult despre să ne menţinem cât mai mult tineri, frumoşi, deştepţi şi încercăm pentru asta să ne ţinem de un drum presărat cu mii şi milioane de tentaţii… cu cât te privezi mai mult cu atât o să vezi tot mai multe peste tot. Dacă îţi trăieşti viaţa aşa cum vrei, sunt sigură că tentaţia nu mai are aceeaşi putere asupra ta şi e doar un element pe care îl vei deţine la un moment dat.
Cred că ne chinuim prea mult să ne abţinem, fără a fi călugări şi avem o idee eronată de a hotărî ce e bine şi ce e rău… facem şi alegeri bune, dar cu siguranţă facem şi multe proaste.
Să fim mai îngăduitori cu noi… merităm!

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Tentatia

 1. Iulia Kelt zice:

  Greu de făcut, uneori. Mă refer la treaba cu îngăduința față de propria persoană… Mai ales că uneori, dacă nu e oprită la timp îngăduița asta, riscă să se transforme în delăsare.

 2. Ciprian Bojan zice:

  Uneori tentațiile, chiar și iluzorii, sunt forța motrice, sunt acel ceva care ne face să mergem înainte…

 3. Pingback: Tentatia | BunDeCitit.ro

 4. Pingback: Tentatia | Șmen.ro

 5. Ana zice:

  Da, mi se pare foarte adevarat ce spui tu aici – meritam sa fim mai ingaduitori cu noi, atata timp cat nu devenim prea indulgenti si ajungem in cealalta extrema.

 6. alterego9221 zice:

  Eu nu imi doresc decat pace sufleteasca, liniste si sanatate…restul e relativ…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s