Îmi cer iertare

De ce nu iertăm? Pentru că nu avem această putere şi că acest lucru îi revine doar unui preot, unui părinte mult încercat de viaţă, lui Dumnezeu şi nu mie, un muritor nenorocit care greşesc în fiecare zi şi mi se iartă mereu ceea ce fac?
Nu înţeleg de ce ne ia atât de mult timp să iertăm, să trecem peste durerile cauzate de ceilalţi, peste greşeli intenţionate sau nu. Dar cel mai rău îmi pare că nu pot uita. Reuşesc de multe ori să iert, chiar dacă îmi ia multă vreme, dar nu uit. Undeva într-un colţ de minte îmi rămâne amintirea unor senzaţii neplăcute.
Cred că cel mai mult dor lucrurile făcute fără intenţie, din neatenţie, desconsiderare, indiferenţă, pentru că dacă cineva vrea să-ţi facă rău, fie te răzbuni, fie îl ierţi. E mai simplu. Pe când aşa, stai şi te gândeşti cum poate fi un om atât de concentrat pe viaţa lui şi pe el încât să ia decizii aşa de rapid, fără să gândească ce aduc ele asupra celorlalţi. Şi în acest caz, dacă cineva tot îl iartă, poate că va persista…
Cât poţi să ierţi? Zi după zi, an după an?
Se spune că cea mai dulce răzbunare este indiferenţa, dar eu nu pot rămâne aşa, fără să spun ceva. Omul respectiv, este responsabilitatea mea să-i atrag atenţia pentru ca pe viitor să nu mai repete, mai ales dacă e neintenţionat.
Îmi cer iertare rar şi încerc să merg pe logică de cele mai multe ori, dar nu îmi iese întotdeauna.
Suntem consideraţi mai proşti de unii dacă iertăm mereu şi duşi cu pluta dacă suntem răzbunători, ranchiunoşi. Nu ar fi mai simplu cel care a greşit să-şi ceară el iertare?

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Îmi cer iertare

 1. batonel zice:

  Nu uitam asa de repede pentru ca nu ne lasa subconstientul.
  Eu unu nu recunosc foarte usor daca am gresit, dar daca a gresit cineva fata de mine sunt in stare sa ii rup o mana si sa il bat cu ea in cap pana recunoaste.

 2. erasmus zice:

  .”.Cea mai dulce razbunare este cand dusmanul tau ,recunoaste ca esti bun si dansu-i rau..!Recunoasterea trebuie facuta public.!”

 3. Ciprian Bojan zice:

  Din păcate așa suntem noi, oamenii construiți… Am reușit în câteva cazuri să mă ”răzbun” pe cei ce mi-au făcut rău făcându-le bine, în mod direct sau indirect! Ce satisfacție am putut încerca! Nici nu-ți închipui! N-am urlat, n-am strigat, n-am spus nimănui, am ținut-o în mine, o țin și acum fiindcă nu spun concret ce și cum, o dau ca exemplu personal, ca experiență pe care și pentru care merită să (o) trăiești!

 4. Pingback: Imi cer iertare | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s