Şatra

Alergăm să obţinem multe lucruri, să avem stabilitate, casă, masă, familie, copii, avere, linişte şi pace la bătrâneţe şi ne facem un scop din asta. Ne luptăm o viaţă întreagă pentru un trai mai bun şi de multe ori uităm să ne bucurăm de călătoria care ne poartă prin viaţa asta.
Poate dacă am înceta să mai căutăm, vom găsi ceea ce ne trebuie fără să vrem. Vor veni lucrurile şi oamenii la noi. Când te aştepţi cel mai puţin, atunci ţi se întâmplă cele mai frumoase lucruri.
Îmi plac nomazii, ca ţiganii de pe vremuri cu şatrele, care mergeau dintr-o parte în alta a lumii, cu casa în spinare, trăind şi iubind pe unde apucau. Oamenii cred că suferă de pe urma unor legi sociale nescrise, sunt băgaţi în cutii şi se aşteaptă lumea să facă anumite lucruri, fără de care sunt desconsideraţi.
Există indivizi care trăiesc cum îşi doresc, în afara oricărei norme, evident nu sunt prea iubiţi.
Cum reuşim să împăcăm şi capra şi varza fără să ne simţim vinovaţi că nu urmăm învăţătura părinţilor şi a felului „normal” de a trăi? Vreau să mi se dea din start posibilitatea de a alege ce să fac în viaţă, să nu vin pe lume cu nişte aşteptări ancestrale, fără de care o să fiu o ciudată.
Nu vreau să fiu nomadă, nu vreau să nu am o familie, vreau doar să aleg din toate posibilităţile care există, ce cred de cuviinţă că mi se potriveşte.
Ar trebui inventată societatea utopică în care fiecare merge pe drumul lui şi este privit cu ochi buni, indiferent de calea pe care a ales-o.

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Şatra

 1. Pingback: Şatra | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Svetlana Toma, o actrita basarabeanca minunata. Mult mai cunoscuta in Rusia

 3. mirceavladut zice:

  Strabunii nostri traiau intr-o alta epoca, in care nu erau siguri ca vor supravietui. De aceea cautau siguranta vietii. Lumea s-a schimbat si este evident ca si noi trebuie sa ne schimbam si noi, caci scopul supravietuirii este aproape atins. Societatea utopica exista deja, dar frica de gura lumii ne impiedica sa traim exact asa cum ne dorim. Mai mut decat atat, incepe sa fie invers: daca nu traiesti asa cum iti doresti in interiorul tau, succesul dispare. Eu cred ca viata incepe sa ne forteze sa fim noi insine.

 4. Iulia Kelt zice:

  Îmi place asta: Nu vreau să fiu nomadă, nu vreau să nu am o familie, vreau doar să aleg din toate posibilităţile care există, ce cred de cuviinţă că mi se potriveşte.

 5. Ciprian Bojan zice:

  Fiindcă între oameni există interacțiuni și aspirații divergente acea societate nu va exista niciodată! Dacă un alt individ va concura cu noi pentru ceva, nu vom reuși, în primul rând să vedem, că este la fel de legitimă și aspirația lui. De aici pornește totul…

 6. tuzdicoz zice:

  Unul din cele mai tari filme din câte am văzut…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s