Supă cremă de legume

Ingrediente:

4-5 morcovi
2 pătrunjei
O ţelină
O conopidă mică
O ceapă potrivită
2 cartofi
un ardei roşu
200 de grame mazăre
frunze pătrunjel
sare, piper
200 grame smântână
un căţel usturoi
oregano
ulei de măsline
3-4 feliuţe de pâine

Se taie legumele rondele să fiarbă mai repede şi se pun la fiert într-o oală potrivită. După ce au fiert, se pasează până se obţine o pastă (fie la blender, fie manual cu un tel). Se pune pasta din nou la foc, se mai adaugă câte un polonic din apa în care au fiert legumele pentru a ajunge la consistenţa potrivită. Se condimentează după gust. Eu am adăugat şi puţină smântână să-i dea o aromă mai bună şi câteva frunze de pătrunjel pe deasupra.
Pentru crutoane, se prăjeşte pâine, în cuptor sau cu prăjitorul de pâine, se freacă cu puţin usturoi, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presăra oregano sau busuioc, ce vă place mai mult.
Este o supă plină de vitamine, consistentă, care merge nemaipomenit într-o zi geroasă de ianuarie.

Mai poftiţi! 🙂

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Cuisine și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Supă cremă de legume

  1. tuzdicoz zice:

    …după care, se invită prietenii la masă… 🙂

  2. Cris-Mary zice:

    Arata bine si pun pariu ca are si un gust deosebit! Enjoy!

  3. Ciprian Bojan zice:

    Mmmmmmmmm! Sună bine! 😀

  4. delicii zice:

    mmm…ce bine suna si arata! Mersi Bia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s