Număr şi cântăresc

Nici unul dintre noi nu este un simplu număr, pentru că viaţa nu este o închisoare, chiar dacă uneori o vedem aşa şi avem impresia că cineva a aruncat cheia într-un ocean şi nu mai ieşim din ea.
Sunt multe lucruri care nu pot fi numărate şi nici cântărite cu măsurile tradiţionale.
Sentimentele le recunoaştem cu toţii, mai devreme sau mai târziu, le punem etichete dar nu le cântărim. Senzaţiile, lucrurile pe care le facem. Cât de mult dă unul sau altul, în ce se poate număra sau cântări?
Dacă cineva face ceva rău, cât bine trebuie să facem la rândul nostru pentru a compensa şi a ajunge la un echilibru universal?
Deşi am putea fi număraţi, pentru că ştim câţi suntem, fiecare individ este o sumă totală de bune şi rele care nu se măsoară, deşi curios, îi catalogăm pe mulţi ca buni sau răi. Poate le-a scăpat la gramaj ceva.
Din fericire nu suntem roboţi şi exact aceste lucruri nemăsurabile sunt cele care ne fac viaţa mai frumoasă. Oricum suntem noi obsedaţi de timp şi numărăm în fiecare zi ceva. Este îndeajuns.
Singurele cântare care ar trebui să existe sunt conştiinţa şi inimă. Unităţile lor de măsură sunt total diferite de orice am cunoscut până acum şi cu siguranţă sunt mai corecte şi mai adevărate.
Nu mai număraţi zilele până la concediu, nici minutele până ajungeţi acasă, nici banii pe care-i daţi sau îi primiţi şi nu cântăriţi iubirea pe care o primiţi. Cu siguranţă o să vă treziţi că voi nu aveţi îndeajuns de dat şi nici nu primiţi înapoi suficient.

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Număr şi cântăresc

 1. Pingback: Număr şi cântăresc | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Ciprian Bojan zice:

  Păi și io ce zâceam? 😉

 3. Marius Bota zice:

  Cred ca pana la „cantarul si abacul oficial si final”, al lui Dumnezeu, toti avem propriile noastre cantare si numaratoare cu care ii etichetam pe oameni si ei ne eticheteaza pe noi.Unele sunt rautacioase si eronate total, altele aproape de realitate, dar cu siguranta, din timp in timp, trebuie etalonate, calibrate dupa cel oficial. Hmm! Usor de spus , mai greu de facut

 4. Stefania zice:

  Bine te-am gasit Bianca! 🙂
  Foarte frumos si adevatat spui, daca stam sa cantarim ce dam si cat primim, daca mereu suntem cu balanta in noi, nu vom mai avea timp sa ne bucuram de nimic, nici de ce dam si nici de ce primim. Imi place aici la tine.
  O zi minunata iti doresc Bianca! 🙂

 5. bloo zice:

  pana la urma suntem un numar, desi avem nume, idei, sentimente sau trairi intense. Sunt locuri unde esti „strigat” printr-un numar, suntem pe o lisyta, tot cu un numar „atasat”. Nu este o inchisoare, dar nu ai cum sa iesi.
  Misto melodia.

 6. Pingback: Zoso, alias Vali Petcu vrea sa cenzureze cartea Tehnici de comunicare in Social Media | Horea Mihai Badau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s