Schimbare

De ce nu se schimbă oamenii? De ce se încăpăţânează să mănânce aceleaşi idei, să adopte aceleiaşi păreri, să lase necontrolate aceleiaşi vicii?
La ce e bun tot demersul ăsta? Unde e voinţa individului?
Chiar aşa de apăsătoare şi chinuitoare e viaţa lui de nu se poate redresa sub nici o formă? Oare de ce fel de motivaţie susţinută are nevoie? Este capabil să se schimbe de tot?
Mi-ar plăcea să putem schimba lucruri între noi. Dacă eu sunt o fire activă şi altruistă, îţi dau puţin de la mine, iar tu îmi dai nişte indiferenţă.
Cred că dacă s-ar putea face asta, ne-am ajuta mai mult unii pe alţii şi nici nu ne-am simţi atât de îndatoraţi să-i ajutăm mereu, pentru că le-am acorda din start uneltele potrivite.
Admir pe cei care reuşesc totuşi să treacă prin toate cu privirea şi capul sus, indiferent de câte au suferit de-a lungul timpului.
Jos pălăria!
Avem o soluţie pentru ceilalţi în afară de răbdare şi înţelegere?
Nu ştiu. Cred că depinde de capacitatea celor din jur, de suportabilitatea lor, de puterea lor de se strădui zilnic să-i ajute fără să pună întrebări prea multe şi de a fi alături de ei.
Fără nici un transfer de nimic de la unul la altul, unii oameni sunt atât de bine construiţi încât nu doar că au grijă de ei, dar pot să aibă în grija lor şi pe alţii şi sunt suficient de puternici încât să le ducă pe toate în spate, mereu, ca un Sisif neobosit.
Admiraţie, recunoştinţă şi respect pentru toţi cei care răzbat.

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Schimbare

 1. SagittariuS zice:

  Un fel de conectare şi transfer de personalitate, eh? Dă-mi tu mie, îţi dau eu ţie şi noi îi dăm lui. Ideal, dar utopic slash imposibil …

 2. Pingback: Schimbare | rusbianca | BunDeCitit.ro

 3. sserbanro zice:

  Orice sămânţă odată sădită, cere timp pentru a ieşi ceva important din ea.
  Ceea ce mi se pare mie mai puţin evident, e înţelegerea pe scară largă a acestui mare adevăr. Toată lumea vrea rezultate, „alaltăieri”.
  Robert Kyiosaki a inclus pe lista cerinţelor succesului în viaţă „The ability to delay gratification”. Asta înseamnă, pentru cei care cunosc alte limbi străine, „Abilitatea de a amâna răsplata.”
  Hai să dau şi un exemplu.
  Unul dintre arborii care îmi plac enorm, este SEQUOIA. La Herculane, poate fi admirat un astfel de „venerabil”. Are o sămânţă ceva mai mică decât bobul de mei şi totuşi, din ea, iese acest gigant. O condiţie e însă critică: e nevoie de minimum 2000 (da, două mii!!) de ani pentru această „întreprindere”. Şi mai e ceva: conlucrarea, cooperarea unei multitudini de factori de mediu!
  Cred că două lecţii avem de învăţat: RĂBDAREA şi INTEGRARTEA. Iar integrarea,, e tocmai opusul competiţiei grobiene pe care am învăţat-o şi – atenţie!! – încă se învaţă prin şcolile prin care am trecut şi trecem, prin mass-media contemporană, care acum, include şi netul…
  Cel mai bun continuă? După a cui etică, morală, competenţă se decide cine e „cel mai bun”? După a FMI? Exxon? Shell?…

 4. la multi ani si la cat mai multe primaveri calduroase 🙂

 5. Ciprian Bojan zice:

  Unii dintre semenii noștri nu se schimbă de frică, acea frică să nu devină ridicoli sau să dea înapoi de la anumite principii pe care le consideră de nezdruncinat. În altă ordine de idei nu vom putea noi să schimbăm pe cineva, dacă omul nu vrea să se schimbe, nici un argument nu-l va zdruncina. Putem doar să-i sugerăm… 🙂

 6. Marius Bota zice:

  Eu, dupa ceva ani de viata si experiente, am ajuns la concluzia ca, fiecare om trebuie luat ca atare. Daca e ursuz cu mine, o data , de doua ori, si a treia oara, deja il percep ca atare si nu mai ma deranjeaza ca e ursuz, pentru ca stiu ca asa e. Ce ma deranjeaza insa e tupeul unora de a nu recunoaste ca sunt gresiti cand ii confrunti cu adevarul, ca au nevoie de schimbare. Asta doare ca si relatie umana, cand vezi unde se poate ajunge dintr-un om

 7. mayaelle zice:

  oamenii sunt sceptici la nou, sunt foarte putini aceia care se pot adapta si mai putini cei care vor sa se adapteze. de asta oamenii nu se schimba, se incapataneaza sa mearga dupa metoda bine stiuta, decat sa incerce ceva nou si multi spun NU din prima, fara sa incerce inainte. trist, dar cam asa stau lucrurile in general!

  • rusbianca zice:

   Eu inca nu am gasit solutia sa-i conving macar sa fie mai deschisi…

   • mayaelle zice:

    asta nici eu nu am gasit-o, o solutie buna. e ok sa vii cu propuneri, dar daca tot acelasi raspuns ti se da inseamna ca iti bati capul degeaba cu persoana aia pentru ca tot pe acelasi stil o va tine, nu va adopta nimic nou. si mai rau te va aproba ca zici bine, dar nu se va lega nimic de acea persoana in actiunile viitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s