Mângâiere

Avem nevoie de mângâiere şi înţelegere. Când toate probleme vin peste noi, ne inundă până şi în vis, trebuie să ne confruntăm cu ele şi să învingem. Şi în tot acest demers, avem nevoie de ceilalţi, să ne spună o vorbă bună, să ne ţină de mână prin tot ceea ce trecem, să ştim că sunt alături de noi.
Lipsa de căldură umană şi atingere ne face reci, indiferenţi, interiorizaţi, uităm să ne exprimăm, ţinem refulările şi la un moment dat, când o să răbufnim, explozia se va răsfrânge asupra tuturor din jurul nostru.
Pacea interioară, liniştea, nevoia de a fi înţeleşi şi mai presus de asta, contactul uman este ceea ce ne lipseşte azi. Trăim într-un timp prea rapid pentru inimă şi suflet, nu există vreme pentru sentimentalisme simandicoase ar spune mulţi. Gândeşte şi acţionează, cam la asta ne rezumăm în cea mai mare parte a zilei.
Şi totuşi, există momente în care ne odihnim, ne uităm la cei din jur şi vrem să continuăm, dar avem nevoie pauză pentru că altfel nu putem continua.
Te doare dacă îmbrăţişezi pe cineva, îţi răpeşte prea mult timp?
Nu ne mai pupăm pentru că este un gest folosit de femeile mondene, nu ne mai dăm mâna pentru că este îndeajuns un salut şi când suntem fericiţi preferăm să ne bucurăm singuri, fără efuzii emoţionale de grup.
Bucuraţi-vă că trăiţi printre oameni, mângâiaţi nu doar cu vorba, pentru că pacea sufletească este atât de necesară ca aerul pe care-l respirăm.
De ce se ţin oamenii de mână?

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Mângâiere

 1. Pingback: Mangaiere | Șmen.ro

 2. Pingback: Mângâiere | rusbianca | BunDeCitit.ro

 3. Ciprian Bojan zice:

  🙂

 4. Mishuk zice:

  de ce se ţin oamenii de mână….he heeee….poate pentru că au nevoie de un punct de sprijin fie el atât fizic cât şi….
  chiar aşa, de ce ne ţinem de mână? oare cât bine ne face această apropiere…
  zile întregi visăm la aceste momente…la prima atingere, primul sărut…primul ceva care să însemne ceva…apoi, apoi ne stingem încet în uitare, în obişnuinţă…
  ce avem de câştigat sau de pierdut dacă rămânem conştienţi de ceea ce înseamnă…”prima oară”…. asta dacă va exista vreodată…o primă oară.
  Bună Bianca….

  • rusbianca zice:

   Salut! de ce se tin oamenii de mana ai raspuns prin …, nu se tin doar sa/si aduca aminte de prima chestie, ci pentru ca le place, si cand lipseste aceasta, o cauta. Apropierea e mai apreciata decat pare la prima vedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s