Pui sichuan și orez curry

Ingrediente

500-600 grame piept de pui
2 ardei iuţi
3 morcovi potriviţi
O ceapă
Un ardei gras
2-3 căţei de usturoi
6 linguri ulei de măsline
50 grame ciuperci
1/2 cană de apă
5-6 linguri sos de soia
O lingură oţet balsamic
O linguriţă zahăr
3-4 linguri sos de roşii
O cană de orez
Aromă curry

Este o reţetă chinezească destul de cunoscută de pui picant cu legume, care este adaptată pentru europeni. Cei care au mâncat de la Wu Xing o vor recunoaşte imediat. Necesită destul de mult timp prepararea, prin urmare înarmaţi-vă cu răbdare.
Puiul se taie feliuţe groase cam de 1-2 cm, cu cât mai subţiri cu atât mai bine. Morcovii și ardeiul se taie feliuţe julienne, foarte subţiri, caracteristic preparatelor chinezeşti. Ardeii iuţi se taie rondele, ceapa se taie felii subţiri, iar ciupercile la fel.
După ce toate au fost pregătite, se încinge tigaia sau wok-ul (e de preferat un wok de fontă de calitate). Se adaugă uleiul şi puiul care se căleşte aproximativ 10 minute. Culoarea obţinută trebuie să fie albă, să nu se prăjească. Se ia puiul deoparte, se pune într-un castron şi se acoperă. În aceeaşi tigaie se pune ceapa 1-2 minute până devine sticloasă. Dacă vedeţi că nu mai există ulei, se mai poate adăuga o lingură. Se adaugă morcovii, ardeiul şi ardeii iute şi se mai lasă 5 minute. Ardeii iuţi trebuie verificaţi să fie potriviți. Se pot adăuga ardei iuţi din oţet sau naturali.
Se adaugă puiul şi se pregăteşte sosul. Într-o cană mai mare, puneţi jumătate de pahar de apă, sau chiar un pahar mai mic, sosul de roşii, oţetul şi sosul de soia, zahărul. Se amestecă bine şi se toarnă în tigaie. Se mai lasă încă câteva minute, iar la final se adaugă usturoiul pisat şi se mai lasă 2 minute.

Orezul se fierbe în apa în care s-a adăugat o linguriţă praf de curry pentru a-i da aromă şi culoare.
Se serveşte cald orezul alături de puiul picant.

Nu adăugaţi alte condimente gen sare şi piper pentru că este sărat de la sosul de soia şi iute de la restul ingredientelor picante. Este o mâncare care se poate servi atât la prânz cât şi seara alături de un pahar de bere rece.

Mai poftiţi!

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Cuisine și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Pui sichuan și orez curry

  1. tuzdicoz zice:

    Eh! N-ai idee cât de tare mi s-a făcut foame după acest post.

  2. aditza zice:

    raspunde-mi Bianca daca te pricepi: am mancat in Brasov la un „local” chinezesc un orez care mi-a placut foarte tare. Nu stiu insa cum era facut, insa iti spun cam cum arata. Era orez bob lung, fiert foarte putin (probabil) cu niste sos amestecat, si cu ciuperci. Cand il mancam simteam cum plesnesc boabele de orez in gura, deoarece nu erau fierte foarte tare. Pe langa gustul bun, senzatia aceea mi-a placut si mai tare si as vrea sa stiu cum se gateste, daca imi poti da aceasta informatie. Este orez prefiert si apoi prajit cumva? sau care este reteta?

    • rusbianca zice:

      In general modalitatea de a face orez prajit in preparatele asiatice nu are nici o legatura cu fierberea. Daca o sa cauti online in diverse retete, o sa gasesesti ca ei prefera sa prajeasca orezul impreuna cu legumele, de aceea e crocant. Cat despre bobul lung, asta depinde de fiecare bucatar. Indiferent ce gatesti, orezul se prajeste in tigaie sau de preferinta wok cam 10-15 minute cu putin ulei de care alegi tu, la care se adauga legume si diverse carnuri, in cazul din Brasov e cu ciuperci 😉

  3. aditza zice:

    Asa, ms de raspuns, deci este cam cum ma gandeam eu, dar nu am incercat totusi sa fac. Acum cu siguranta voi incerca, sa vad daca-mi iese la fel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s