Moneyball

„Adapt or die!” Este sloganul filmului Moneyball, nominalizat la 6 Oscaruri, nereuşind însă să ducă acasă nici unul. Brad Pitt face un rol de zile mari pentru care merită urmărită această producție.
Regizorul Bennet Miller ne aduce pe ecran un film inspirat de o poveste adevărată: fostul jucător de baseball Billy Beane, care renunţă la cariera de jucător pentru că nu era suficient de bun şi devine un manager de succes al echipei Oakland Athletics.
Scenariul este tipic american, dar este o reţetă de succes care reuşeşte de zeci de ani de zile şi încă va mai sta mult timp în picioare: o poveste bună, o carieră de succes în viaţa reală după care se scrie filmul, actori cunoscuţi şi o realizare foarte bună. Ce poate lipsi?
Există şi răsturnări de situaţii. Managerul angajează un tânăr economist (Jonah Hill) în momentul în care îi pleacă cei mai buni jucători la echipe care plătesc mai bine.
Soluţia este revoluţionară şi prin urmare netestată şi neadorată de cei din vechea gardă: prin metode matematice se aleg jucători foarte talentaţi, care din diverse motive nu sunt acceptaţi în echipe foarte bune.
Vor câştiga statisticile, matematica şi creierul uman? Experienţa nu îşi mai are loc în acest joc? Rămâne să vedeţi în film.
Brad Pitt surprinde prin naturaleţe. Este un personaj care recurge mai mult la mimică decât la dialog şi o face extrem de bine. Are un surâs în spatele fiecărui cuvânt şi ăsta este trademark-ul lui Brad Pitt.
Înţelegem de ce a fost nominalizat la Oscar, atât actorul cât şi filmul, care are un subiect relativ uşor, dar destul de împământenit în mintea şi sufletul americanilor: un sport naţional, dăruirea de a învinge, actori celebri.
Dintr-o dată resursele sunt folosite la maxim şi banii sunt mai puţin importanţi. Oamenii motivaţi pot realiza lucruri extraordinare. Veţi rămâne cu o senzaţie plăcută după final.
Alături de Brad Pitt mai apar şi Robin Wright şi Philip Seymour Hoffman, care sunt foarte sigură că se îndreaptă spre încă un Oscar în următorii ani.
Moneyball este o demonstraţie de spirit învingător în faţa vieţii.

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Film și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Moneyball

 1. Pingback: Moneyball | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. babao zice:

  N-am vazut inca filmul, dar o voi face diseara. Voiam doar sa adaug un detaliu interesant: filmul este o adaptare a cartil lui Michael Lewis, autor cunoscut mai ales pentru „Liar’s Poker” – un clasic al cartilor despre lumea finantelor si „The Big Short” – un studiu detaliat al colapsului financiar din 2008:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Lewis_(author)

  • rusbianca zice:

   Multumesc 🙂 Sper ca ti-a placut.

   • babao zice:

    L-am vazut si mi-a placut. 🙂
    Interesant de vazut la ce nivel se poarta negocierile in cel mai popular sport american, asa, ca o comparatie cu mocirla si circul in care se complace fotbalul romanesc.
    Din pacate baseball-ul nu e un sport prea cunoscut in afara continentului American, poate doar in Japonia si la fel ca fotbalul american, are o multime de reguli ce trebuie intelese ca sa-ti placa.
    Faza haioasa:
    Billy Beane: Would you rather get one shot in the head or five in the chest and bleed to death?
    Peter Brand: Are those my only two options?

   • rusbianca zice:

    Foarte bun schimbul de replici :))

 3. Ovidiu zice:

  Brad Pitt are ceva in felul sau de a interpreta un rol care ma lasa mereu cu gura cascata. E un om faut pentru meseria lui. Am sarit peste Moneyball din lipsa de timp, dar acum m-ai convins sa-l vizionez. Vreau sa cred ca Pitt poate face un rol mai bun ca in Fight Club,

  • rusbianca zice:

   Sunt personaje diferite. Eu zic ca amandoua sunt foarte bine jucate in stilul lui caracteristic 🙂
   Diferenta este ca in Moneyball, are mai multa experienta si foloseste foarte mult mimica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s