Ziua are câte ore vrei

Undeva între workaholic şi perfecţionist se află obsesia de a face ceva, mereu, pentru că a sta este o opţiune pentru perioada de boală, de somn sau de relaxare-recuperare.
Lucrurile făcute de oamenii din această categorie sunt aproape perfecte, sunt optimizate şi probabil destul de bine gândite. Pe de altă parte orice fisură în munca asta este primită cu scepticism, pentru că perfecţionismul vine cu o doză serioasă de mândrie şi orgoliu.
Dacă stai pe loc mulţi au impresia că doar te odihneşti. Perfecţioniştii şi workaholicii cred că de fapt regresezi, pentru că nu faci nimic, prin urmare nu înaintezi, nu progresezi, pierzi timpul degeaba, care oricum nu este suficient şi ar fi în stare să te pedepsească cu închisoare pentru irosirea asta.
De ce suntem unii dintre noi obsedaţi efectiv să ne mişcăm mereu? Se strică ceva în lumea asta dacă noi nu facem? Ne întoarcem cumva la epoca de piatră? Devenim mai proşti?
Cu siguranţă că nu, dar practica este făcută anume pentru a exersa şi a înainta în viaţă.
Ce ar trebui să înveţe oamenii muncitori este să reuşească să se relaxeze, să acorde încredere altora să primească ajutorul lor din când în când măcar, să poate să îşi canalizeze energia cu un buton de on şi off, ca să nu se epuizeze.
Au o rezistenţă ieşită din comun, dar nimic nu ţine o veşnicie. Probabil nici nu sunt interesaţi să rămână prea mulţi ani în aceeaşi stare de frenezie şi unii dintre ei chiar investesc timp să-i înveţe pe alţii.
Noi nu putem face nimic dacă nu acumulăm suficientă putere şi voinţa, iar somnul nu este suficient.
Ziua are doar 24 de ore. Obişnuieşte-te!

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Ziua are câte ore vrei

 1. Pingback: Ziua are câte ore vrei | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Ciprian Bojan zice:

  Unora le-ar place noaptea să nu se sfâşească… 😳 :lool:

 3. Dan Olteanu zice:

  Mai grei sunt primii 15 ani, dupa care te obisnuiesti. Chestia asta cu munca, e boala grea.

 4. Mishuk zice:

  🙂 probabil că ai dreptate….dar dacă pentru x ieri, azi şi mâine sunt relative….câte ore are ziua mea??? şi dacă nu caut nimic cum fac mereu de te regăsesc???

 5. Sunshine zice:

  Mereu mi se spune sa ma opresc. Cateodata imi doresc sa dorm o ora doua dupamasa dar nu reusesc niciodata. ma gandesc la prea multe si simt ca pierd timpul degeaba si ma linistesc ca voi dormi noaptea. 24 de ore ar fi ok daca n-ar trebui sa dormim 8 din ele.

 6. babao zice:

  „dolce far niente” – trebuie sa fie ceva adevar pe la mijloc, dar ca multe lucruri in viata, a sti sa nu faci nimic e jumatate stiinta, jumatate arta.
  Apropo, „out of your business” nu prea se potriveste in contextul versurilor cintecului.

 7. sserbanro zice:

  Am fost workaholic. În 2005, m-am ales cu o hepatită. A trebuit să trag vreo 2 luni cu tot ce ştiu despre naturism, Yoga, Reiki, etc. Acum, când obosesc, fac altceva. De pildă, vagabondez fără ţintă în căutare de verdeaţă, de linişte, mă uit la Soare, la cer ascult păsările. Sau, pur şi simplu mă cult. Puţin îmi pasă „cât e ceasul”.
  De o vreme însă, constat cu stupoare că, deşi mi se pare că dorma mai mult de jumătate din zi, ceasul zice că mă învârt undeva între 6 şi 8 ore… Doar că le împart (uneori) în două reprize.
  Măi să fie! Iar au anticii dreptate? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s