Treaba e dură

De câte ori v-aţi oprit să faceţi ceva, sau efectiv nici nu aţi încercat pentru că ştiţi că e greu? Oricum nu v-aţi fi descurcat şi atunci, de ce să vă mai chinuiţi, când există cineva care vă poate ajuta, chiar dacă durează ceva mai mult?
Lucrurile complicate sunt uneori mai simple decât par la prima vedere şi frica de a învăţa ceva nou care nu face parte din specializarea noastră, ne dă peste cap. Oare cum o fi, dar dacă stric ceva?
Nu încerci, nu afli, simplu!
Am învăţat cele mai multe lucruri încercând şi fără să întreb pe nimeni, pentru că probabil eram tânără şi aveam mai mult curaj şi inconştienţa. Dar o dată cu trecerea timpului, în continuare încerc, dar acum pun mai multe întrebări şi mă interesez cum să procedez ca să fac bine din prima dacă se poate şi de ce nu, să economisesc timp.
Vrei să te te ocupi doar de o singură chestie şi să depinzi toată viaţa de altcineva să te ajute cu tot ce-a mai rămas?
Nu te pune nimeni să le ştii pe toate, dar cele care îţi folosesc zilnic ar fi bine să le bagi la tărtăcuţă, pentru că disponibilitatea celorlalţi nu e corelată cu fusul tău orar.
Una peste alta, nu trebuie să fii geniu ca să te ocupi de unele şi de altele, pe de altă parte nu îţi strică niciodată să înveţi mai multe, pentru că le foloseşti. Poţi ajunge până într-acolo că vei învăţa pe alţii.
Viaţa nu este limitată la domeniul tău de activitate.

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Treaba e dură

 1. Pingback: Treaba e dură | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Elly Weiss zice:

  adevarat. si eu am invatat si invat mereu ate ceva.
  am o cunostinta, a carei soacra e atat de comoda, incat, atunci cand e vorba de ceva de facut, de reparat prin casa, spune: „sa chemam pe Cutare. sa traiasca si el”…aste e filosofia ei de viata…poate fi buna…
  la fel de buna ca a celor curiosi…ca noi 🙂

  • rusbianca zice:

   Nu sunt de acord cu filozofia americanului, ca fiecare cu bucata lui de munca. Ex. Daca vreau sa instalez un program pe calculator si nu stiu, astept 2 sapt pana e cineva disponibil? No fucking way :))
   Da, oamenii nu o fac din comoditate doar , ci pentru ca stiu ca ii ajuta altii, si nu trebuie sa se mai complice ei

   • babao zice:

    Bianca, no offense, dar tu n-ai prea inteles „filosofia americanului”, daca exista una – nu sint prea sigur, probabil ca la fel de bine o putem numi „filosofia anglo-saxona”. Ea se refera la eficienta si in mod sigur e mai eficient sa folosesti o persoana calificata, iar in timpul economisit sa faci ceva la care esti bun, sau iti place.
    Americanii sint de fapt persoane foarte curioase si nu au probleme in a-si asuma riscuri – sa nu uitam ca America a fost colonizata de aventurieri – iar universitatile Americane sint cele care au promovat conceptul de „research university”.
    Chestia cu asteptatul de 2 saptamini e probabil un simptom al unei economii de piata care nu functioneaza – nu vreau sa intru in detalii – si nu o dovada a inferioritatii „filosofiei americane”. There, I said it!

   • rusbianca zice:

    Am vorbit de filozofia lor din experienta proprie, adica cu americanii pe care i-am cunoscut. Sunt buni la bucatica lor, atat si in rest nici macar nu-i intereseaza sa invete. Iar clasa muncitoare, echivalentul romanilor sunt pe spate fata de noi.
    Asa ca sunt ei curiosi, dar sa nu faca multe lucruri ca noi;)

   • babao zice:

    Sigur, noi romanii sintem buni la toate si de fapt la nimic – constatare din experienta proprie, adica cu romanii pe care i-am cunoscut 🙂
    Te-ai intrebat, totusi, de ce cuvintul „hobby” e american?

   • rusbianca zice:

    Eu am cunoscut romani care se pricep la mai multe si prost, si care se pricep la mai multe si bine. Asa ca , no comment, eu prefer pe bunica Dumnezeu s-o ierte, care facea de toate, ca bunicul nu mai era de multa vreme langa ea.
    Cat despre hobby….o fi pentru ca multe cuvinte sunt americane luate si la noi, ca sa citez ce zice Wikipedia : A hobby horse is a wooden or wickerwork toy made to be ridden just like a real horse (which was sometimes called a „Hobby”). From this came the expression „to ride one’s hobby-horse”, meaning „to follow a favorite pastime”, and in turn, hobby in the modern sense of recreation.
    De ce l-au inventat ei, pentru ca au multe hobby-uri sau din alte motive.

 3. Marius Bota zice:

  La unii insa „tărtăcuţa” e doar pentru un anumit lucru, asa ca…..Decat sa sparga ori rupa ceva, prefera sa dea un ban, pentru ca ies mai ieftin. Cat despre utilitatea de a invata cat mai multe, ai perfecta dreptate

 4. ideisiidei zice:

  cred ca teama de a nvata lucruri noi vine si dintr-o lipsa de incredere in sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s