Fără argumente

Ai puterea să faci pe un om să se blocheze? Nu doar să-l dai pe silent, dar efectiv să nu ştie cum să reacţioneze: fie că e mut de bucurie, de uimire, fie că l-ai depăşit în argumentaţia sa, fie că i-ai tăiat orice gând.
În mod normal într-o discuţie mereu ai ceva de spus şi de argumentat, în special dacă vorbeşte o femeie 🙂 (în cazul ăsta discuţia se consideră terminată când s-a ajuns la o concluzie şi nu când s-a săturat ea să vocifereze).
Reuşeşti des să câştigi bătălia oratorică?
Cred că pe lângă faptul că trebuie să fii extraordinar de bine informat, nu doar în ceea ce priveşte domeniul conversaţiei, dar în general, mai trebuie să ţii cont şi de părerile celuilalt, să le contracarezi cu altele şi în general să pricepi că nu este important cine câştigă.
Oricât de multe lucruri ai cunoaşte şi cât de convingător ai fi, niciodată nu vei lăsa pe altcineva cu gura căscată dacă nu găseşti elementul surpriză, care-l face pe celălalt să-şi ţină respiraţia.
Cred că de multe ori merită să vezi reacţia cuiva în acest gen de situaţie, să conştientizezi că acea telecomandă ce dă pe Mute pe ceilalţi e în mâna ta în aceeaşi măsură în care e în mâna oricui din jurul tău, doar să ştie s-o folosească.
Poate avem zile cu toţii, când ne-am dori să-i oprim pe ceilalţi din vorbit, să ne bucurăm de puţină linişte, singuri, să ne auzim gândurile şi să fim trezi.
Aveţi argumente?

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Fără argumente

 1. Pingback: Fără argumente | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Mishuk zice:

  aici….m-ai surprins. da, îmi place cum pui problema….
  cuvintele nu sunt făcute neapărat pentru a fi spuse….poţi să mi le citeşti în ochi…şi poate că şi în gesturi. momentan nu ai avut ocazia, venim din lumi străine, poate prea diferite….
  până la urmp ce e liniştea…. din punctul meu de vedere, împăcarea cu sine.
  pot să stau liniştit într-o cameră în care Bodom rupe pereţii…şi ştii de ce? pentru că lumea mea e plină de vise li gânduri…acolo nimic nu ajunge fără să vreau eu….
  erai la un pas…să deschizi uşa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s