Clişee

Viaţa e un clişeu al unui om care nu a existat?
De ce ne lovim mereu de ele, la fiecare pas şi încercăm să le evităm pe cât posibil, să nu fim ca ceilalţi, pentru că vrem altceva, diferit?
Toate poveştile s-au spus, noutatea vine din modul cum o spui tu.
Reuşeşti poate să încorporezi aceste inadvertenţe repetabile, să ţi le asumi, ca pe o chestie personală, şi nu ca fiind ale celorlalţi? Şi pe lângă asta să scoţi ce e mai bun din ele?
Ăsta e scopul, să foloseşti ceea ce ai şi să transformi în ceva nemaipomenit? Cred că da.
Vrem nu vrem, pentru majoritatea oamenilor, clişeele funcţionează. Este mai bine să urmezi reţeta şi să demonstrezi că poţi.
Mai târziu, când ajungi cunoscut, dacă faci chestii ieşite din comun, te vor cataloga drept excentric şi ţi se vor permite foarte multe. Dar acum… când nu ştii nici tu pe ce lume trăieşti şi te zbaţi alături de alţii, orice abatere va fi sancţionată cu emblema de nebunie şi prostie.
Clişeul este doar o copie nereuşită a unui lucru care se întâmplă mereu. Produce râs (în cel mai bun caz), plictiseală, nervozitate, respingere.
Mă gândesc că de fapt cu cât ne ferim mai mult cu atât le facem mai des şi probabil calea potrivită ar fi pur şi simplu acceptarea lor, detaşarea de situaţie şi soluţionarea oricărui lucru privind din prisma unui om care are limitele foarte mari.
Dacă te simţi constrâns şi închistat în ceva şi ai impresia că de fapt toate se repetă, nu o să reuşeşti să realizezi ceea ce ai nevoie.
E şi ăsta un clişeu?

Reclame

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Clişee

 1. Pingback: Clişee | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Iulia Kelt zice:

  Clișeul e atunci când nu înveți din propriile greșeli 🙂

 3. Ciprian Bojan zice:

  Totul se reduce la percepții, la subiectivism. Clișeul e un soi de ”deja vu” ce se subordonează naturii umane, pentru care instinctul de conservare e mai puternic decât dorința de a depăși limitele…

 4. Mishuk zice:

  la tine nu mai e de ceva vreme vb de clişee… de altceva cu siguranţă…

 5. Daca privesti corporatist, cliseul se numeste procedura. La nivel personal, se poate numi experienta sau frica de nou, functie de cum percepi evenimentele…

  • rusbianca zice:

   Corect, cliseul e procedura, nu doar la nivel corporatist dupa mine ci si la nivel personal. Cu alte cuvinte experienta celorlalti pe care noi ne bazam si pe urma a noastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s