Ce este important?

Pentru fiecare dintre noi sunt importante anumite lucruri, începând de la familie, cariera, la simplele obiecte pe care le achiziţionăm, la o stare de bine într-un anumit moment, la evoluţia de la un an la altul.
Şi totuşi dintre toate acestea, ce este cel mai important?
Totul!
Orice facem ne defineşte, fie că se întâmplă pentru că vrem, fie că suntem constrânşi, face parte din noi.
Unele lucruri pot avea mai puţină influenţă decât altele, sau cel puţin aşa le vedem noi, dar niciodată nu vom putea şti cu siguranţă ce sau cine a decis definitiv schimbările care se produc zilnic în viaţa noastră.
Dacă fiecare amănunt trebuie luat în seamă, de ce lăsăm la o parte atâtea, considerând că sunt nesemnificative?
Avem atât de multe încât ne permitem luxul să trecem peste multe şi să alegem ce considerăm că are o oarecare importanţă la un moment dat.
Este bine să ştii să alegi, pentru că nu te poţi ocupa de tot, dar cred că mai presus de orice, ar fi minunat dacă am reuşi să conştientizăm mai mult orice eveniment prin care trecem, să încercăm să ne gândim mai mult la ce se întâmplă în jurul nostru şi efectiv să nu trecem ca peştele prin apă, că oricum viaţa merge înainte indiferent ce am face.
Odată cu această conştientizare cred că vom fi mai atenţi la oameni, la fapte, la vorbe, inclusiv la gânduri şi poate reuşim să trăim mai bine, nu doar la nivel psihic.
Nu este important doar să vezi ci să şi înţelegi ca să poţi face.

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Ce este important?

 1. Pingback: Ce este important? | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. sofiateprovoaca zice:

  bine punctat

 3. Mishuk zice:

  din păcate nu ne alegem singuri viaţa….alegerile sunt doar iluzii pe care destinul ni le vinde ieftin, dar cum spuneam, toate au un preţ…fiecare pas ne costă…bani, timp…sentimente…

 4. sserbanro zice:

  Ultimii patru ani din viaţă, mi-au adus atât de multe dovezi că ceea ce gândesc se materializează, încât ar fi o prostie să mai pierd vremea căutând contra-argumente. Da, ai enorm de multă dreptate! Amănuntele, contează şi asta, pentru că la fiecare cerere a noastră, Universul răspunde discret. Dacă eşti atent, „prinzi din zbor” acel răspuns. Ceva gen firul Ariadnei. Apoi tragi de el şi ajungi. Dar, vorba ta, mai trebuie să fii şi tu pe undeva, pe-acolo! Să fii PREZENT, adică! Ceea ce e cu totul altceva decât să fii cu capul în nisip…

 5. Chiar daca nu stim cum sa clasificam lucrurile si eu cred ca trebuie sa acordam importanta tuturor chestiilor care ni se intampla. Ce este important? Hmm, greu de spus, insa daca vrei un raspuns de la mine, cred ca important este sa avem grija cum constientizam importanta lucrurilor si sa nu lasam totul sa vina de la sine. La urma, urmei fiecare dintre noi e arhitectul propriei vieti si fiecare isi traseaza viata asa cum doreste.
  Melodia e geniala, se potriveste cu postarea.
  Tine-o tot asa! Keep in touch
  Te pup si o zi frumoasa in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s