Clătite

Un desert excelent pentru o după-amiază de toamnă.

Ingrediente

1-2 ouă
O cană făină
O cană apă sau lapte
Sare, zahăr
Esenţă migdale
Lămâie
Ulei

Se pune făina, oul, zahărul, sarea şi esenţa, după gust şi treptat se încorporează laptele sau apa, având grijă să nu se facă cocoloaşe. Dacă consistenţa aluatului este mai subţire, clătitele vor ieşi şi ele mai subţiri şi se vor coace foarte repede.

Se pune o lingură de ulei într-o tigaie de teflon şi se toarnă un polonic de aluat. Se întinde bine şi se prăjeşte clătita pe ambele părţi. La restul clătitelor nu mai este nevoie să adăugați ulei în tigaie. Se pot servi goale, cu diverse tipuri de dulceaţă, gem, miere cu nuci, îngheţată, ciocolată, etc.

Poftă bună!

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Cuisine și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Clătite

  1. Pingback: Clatite | rusbianca | BunDeCitit.ro

  2. Andrei zice:

    Si mie cine imi face?? Pentru ca mie imi este lene sa le fac:)

  3. Raki zice:

    Pofta mare 🙂 eu astept sa am liber intr-o zi, ca sa imi fac si eu!

  4. Pingback: Lumea e asa cum dorim noi sa o vedem – Cris Mary

  5. MMMMM , claatiiiiteeee, mie imi plac mult cu branza :)) si finetti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s