Un desert excelent pentru o după-amiază de toamnă.
Ingrediente
1-2 ouă
O cană făină
O cană apă sau lapte
Sare, zahăr
Esenţă migdale
Lămâie
Ulei
Se pune făina, oul, zahărul, sarea şi esenţa, după gust şi treptat se încorporează laptele sau apa, având grijă să nu se facă cocoloaşe. Dacă consistenţa aluatului este mai subţire, clătitele vor ieşi şi ele mai subţiri şi se vor coace foarte repede.
Se pune o lingură de ulei într-o tigaie de teflon şi se toarnă un polonic de aluat. Se întinde bine şi se prăjeşte clătita pe ambele părţi. La restul clătitelor nu mai este nevoie să adăugați ulei în tigaie. Se pot servi goale, cu diverse tipuri de dulceaţă, gem, miere cu nuci, îngheţată, ciocolată, etc.
Poftă bună!
Pingback: Clatite | rusbianca | BunDeCitit.ro
Si mie cine imi face?? Pentru ca mie imi este lene sa le fac:)
Pofta mare 🙂 eu astept sa am liber intr-o zi, ca sa imi fac si eu!
Se fac repede daca ai cantitate putina si multi oameni :))
Pingback: Lumea e asa cum dorim noi sa o vedem – Cris Mary
MMMMM , claatiiiiteeee, mie imi plac mult cu branza :)) si finetti