Tort Tiramisu

Tiramisu este un tort italian delicios care nu necesită coacere şi se face foarte repede.

Ingrediente

6 ouă
500 grame mascarpone
6 linguri zahăr
Un vârf cuţit de sare
Esenţă rom
400 grame pişcoturi
Cafea
Praf cacao sau ciocolată

Se face o ceaşcă de cafea de 200 de ml, se adaugă puţină esenţă de rom şi se însiropează pişcoturile cu o linguriţă pentru a nu pune prea mult.
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă mascarpone şi puţină esenţă de rom şi separat se bat albuşurile spumă cu un vârf de cuţit de sare.
Se încorporează uşor albuşul în restul compoziţiei şi se începe realizarea tortului pe un platou.
La bază se aşează pişcoturile în 2-3 rânduri, în funcţie de cât de mare îl doriţi, un rând de cremă, alt rând de pişcoturi şi deasupra cremă.
Se pudrează cu ciocolată sau praf de cacao şi se băgă la frigider peste noapte.

Poftă bună!

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Tort Tiramisu

  1. Adda zice:

    Ah, Tiramisu e una din cele mai fine prajituri pe care le poti face acasa… Mascarpone+frisca(eu am reteta cu frisca:D)+ cacao=deliciu!

  2. O oarecare. zice:

    yamyy ! mi-ai facut pofta !

  3. OanaS zice:

    a fost mai mult decat mmmmmm, da n-aveam timp sa laudam, fiind toti cu gura plina de tort! 🙂

  4. Mie imi place la nebunie tiramisu. Iti recomand sa inlocuiesti esenta de rom cu amaretto. Ii da o aroma deosebita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s