Ne târguim

De dimineaţa până seara ne târguim unul cu altul. Tu îmi arăţi maşinuţa eu îţi arăt o bulină şi visăm împreună la cai verzi pe pereţi pentru că ăştia ne fac fericiţi, lucrurile frumoase care ni se vor întâmpla.

De bine de rău ne acceptăm, aşa cum suntem, poate pentru că ne asemănăm destul de mult şi am lăsat diferenţele în seama celor care au nevoie de ele să se completeze.

În izbucnirea mea de isterie faţă de nemulţumiri, încercând să mă calmez, tu nu faci decât să îţi asumi liniile strâmbe pe care mi le-ai aruncat fără intenţii rele, dar cutezi să-mi ascunzi nefastul unor situaţii care m-ar enerva şi taci, luând vina asupra ta.

Până unde ne mai putem menaja? Mănuşile pe care le purtăm pentru a ne trata sunt atât, dar atât de fine, încât ai impresia că nici măcar nu există. Sau sunt din alea fără degete?
Îţi fac o propunere: nu mai pretinde că nu le porţi, pentru că este inutil şi nu suport diplomaţiile fâstâcite, folosite din politeţe faţă de om, de morală şi de bună creştere.

Boier sau măgar care trage în jug, star de cinema sau studentă care nu are ce mânca, până la urmă trebuie să înţelegem că noi nu mai avem ce să ne vindem. Am întocmit înţelegerile de multă vreme, iar acum doar ne ocupăm de modificări.

Dacă vreodată vii cu o altă propunere, sunt deschisă s-o ascult şi poate chiar s-o accept dacă ne lasă puterea.
Bem adălmaşul deja?

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ne târguim

 1. Pingback: Ne târguim | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Ciprian Bojan zice:

  🙂 No zî tu la așe’ ceva poci io replica? 🙂 😀

 3. Misto asta cu”nu mai avem ce sa ne vindem”. 🙂
  Viata consta in stiinta(din (auto)educatie) de regenerare a ceea ce putem sa schimbam:lichide, fluide, idei, concepte, principii sau chiar iluzii domestic acceptate. 🙂

  • rusbianca zice:

   Mersi. Stiu la ce te referi, ruperea monotoniei, dar in cazul de fata ma refeream la faptul ca ne cunoastem atat de bine, eu cu el din textul dat, incat nu mai avem nevoie sa ne convingem unul pe altul cu ceva sa fim laolalta, targuiala a luat final in momentul cand ne-am acceptat asa cum suntem si ne-am cunoscut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s