Sprijinitorii de pereţi

Prietenii ştiu întotdeauna să te decupeze de pe orice perete pe care-l sprijini din cauza lipsei pe care o simţi şi indiferent de momentul zilei sunt acolo pentru tine să înlocuiască acel perete.

Mă gândesc la cât de mult ne consumăm şi ne abţinem. Am îmbuteliat nervii cu un capac ermetic şi luăm borcanul, îl digerăm încet iarna pe post de conservă, în loc să îl servim celor care au fost responsabili.

Nimic nu se compară cu o baie de cafea dimineaţa, când te trezeşti şi începi să înjuri mai ceva ca un birjar, o adevărată terapie, pentru că altfel simţi că explodezi dracului şi cineva merită bătut serios. Lăsând la o parte politeţea, bună creştere şi optimismul rezolvării unor probleme, unele lucruri merită luate de coarne şi transformate în mieluşei pe când ai terminat cu ele.

Cât poate să ducă creierul nostru, să accepte fără să răbufnească? Ne stricăm pe dinăuntru pentru nişte oameni care nu merită şi o facem în speranţa că este ceva trecător şi este o lecţie de viaţă pe care trebuie neapărat s-o învăţăm. Uneori ajungem la capătul puterilor şi ne odihnim ca o stafie de orice perete prindem, în picioare, aşteptând să vină acel prieten care, nu ştim cum, are puterea necesară să ne ţină până ne revenim.

De ce există atâţia pereţi în lumea asta şi atât de puţini prieteni?
Poate este vorba de noi, nu ştim să-i păstrăm şi să-i luăm aşa cum vin, imperfecţi dar frumoşi, calzi.
Cine mi-a furat liniştea îl rog să mi-o dea înapoi, până nu mă enervez şi îl lipesc de toţi pereţii, ca pe o muscă!

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sprijinitorii de pereţi

  1. Pingback: Sprijinitorii de pereţi | rusbianca | BunDeCitit.ro

  2. Javra zice:

    Nervi la borcan, pe post de conserva? Cine are nevoie de asa ceva, cand si-i poate face si consuma in fiecare zi, proaspeti? Dar nici nervii ne se lasa: ne consuma si ei pe noi, actiunea e reciproca. Dar daca am putea imbutelia niscai liniste, pentru zile negre si nopti albe, abia atunci am obtine niste conserve serioase, folositoare. Si niste umor la borcane mici, ca sa fie cat mai multe… Ei da, asa am fi pregatiti pentru iarna din viata noastra, care poate veni oricand, indiferent de anotimp. Insa, pana atunci, e bine sa ne bucuram de zile vesele si nopti linistite. Multumesc, mi-ai dat o idee pentru un articol.

  3. Si eu mi-am pierdut o buna prietena… am plans mult, dar pana la urma mi-am gasit linistea, insa un loc gol mereu va ramane…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s