Promit să fiu cuminte

Promit să fiu cuminte, să ascult tot ce vreau şi nu vreau, să încerc să fiu politicoasă chiar şi atunci când oamenii sunt proşti şi incompetenţi şi mai presus de tot să accept diferenţa între mine şi tine.
Nu pot să promit să fiu cu minte, pentru că asta vine de la sine citire, dar cu siguranţă mă voi strădui s-o folosesc în scopuri… cum era… da, nobile aşa, adică să mă simt ca un boier 🙂

Lăsând glumă la o parte, singurul lucru de care pot să mă ţin este să stau dreaptă în faţa celorlalţi, indiferent dacă mă doare atitudinea lor mai puţin potrivită faţă de un om. Altceva ce mi s-ar putea cere?
Că ne limităm crezând că nu există mai bine şi din cauza asta acceptăm orice nebunie dictatorială? Dacă nu avem încredere în noi, degeaba trăim că facem umbră pământului şi cam atât.

Aş vrea să primesc cadouri, să fiu apreciată pentru ceea ce fac şi să mi se dea posibilitatea să învăţ, să avansez, să mă străduiesc în continuare pentru o prosperitate comună, dar unde nu se poate, cu de-a sila e în van!

Unii oameni foarte mari la stat şi mici la… portofel trebuie să-şi înmulţească promisiunea faţă de ei înşişi de a trăi mereu bine, necuminți, nelalocul lor şi evident, nepoliticoşi cu oamenii buni, competenţi şi extrem de diferiţi faţă de ei.
Oare ei pot promite să fie cu minte măcar atât cât pot sau trebuie să nu-mi mai întorc stomacul pe dos şi să le întorc spatele?

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Promit să fiu cuminte

  1. Pingback: Promit să fiu cuminte | rusbianca | BunDeCitit.ro

  2. Ciprian Bojan zice:

    Un singur lucru e cert în legătură cu semenii noștri: acela că, la un moment dat, ne vor dezamăgi și îi vom dezamăgi… Și cu toate astea, cred încă foarte mult că omul este creația cea mai frumoasă a lui Dumnezeu! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s