Sărăţele

Saratele a la ClujPentru că ne apropiem de Crăciun, vă scriu cu drag din Cluj câteva reţete de prăjituri pe care le prepară mama de sărbători. Azi începem cu tradiţionalele Sărăţele

Ingrediente:
Aluat:
1 bucată margarină/pachet unt
2 ouă
Sare
1/2 cubuleţ de drojdie
1/2 kg făină albă
200 gr brânză de burduf/caş/telemea
Chimin

Se amestecă ingredientele şi se întinde aluatul pe masă. Se lăţeşte cu un făcăleţ sau sucitor cum se zice pe la noi, până se obţine o foaie subţire.
Se taie foaia obţinând diverse forme de sărăţele: covrig, liniuţe, etc.
Se aşează în tavă, se ung cu un ou bătut şi se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.

Mâine continuăm cu următoare reţetă. Poftă bună!

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Cuisine și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sărăţele

  1. Pingback: Sărăţele | rusbianca | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s