Pește cu garnitură de ciuperci cu bambus și orez negru

orez negru cu peste , bambus si ciuperciAm încercat şi o combinaţie interesantă faţă de tradiţionala mâncare românească: peşte şi o garnitură chinezească din bambus cu ciuperci şi orez negru.

Ingrediente

Un peşte (vă recomand păstrăv)
O cană de orez negru
O pungă bambus
10 ciupercuţe champignon
2 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline
2 linguri sos de soia
O linguriţă oţet balsamic
O linguriţă zahăr
Sare, piper
Condimente peşte

Peştele l-am condimentat şi l-am făcut pe grătar în aproximativ 20 de minute.
Între timp am fiert şi cana de orez negru. Am descoperit cu această ocazie că genul ăsta de orez fierbe mult mai greu. Să nu vă sperie culoarea cenuşiu-vişinie a apei.

Pentru ciuperci cu bambus, am curăţat ciupercuţele proaspete şi le-am lăsat în apă 30 de minute. Am pus în tigaie puţin ulei, am călit câteva secunde usturoiul tăiat rondele, am adăugat ciupercile şi apoi bambusul şi le-am lăsat la foc rapid câteva minute.
Am adăugat ulterior o cană de apă de pe ciuperci, le-am lăsat să fiarbă puţin şi mai la final am adăugat sosul de soia, oţetul, zahărul, sarea şi le-am mai lăsat 5 minute.
Vă recomand dacă nu aveţi wok, o tigaie mai adâncă.

Dacă nu găsiţi în supermarket bambus, există magazine specializate cu produse alimentare asiatice la preţuri foarte convenabile. Vă recomand să încercaţi şi cu ciuperci negre.

Poftă bună!

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Cuisine și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pește cu garnitură de ciuperci cu bambus și orez negru

  1. Pingback: Pește cu garnitură de ciuperci cu bambus și orez negru | rusbianca | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s