Asta vă place?

eu

Sunt prea deşteaptă… să tac din gură şi nu am nevoie să iau o pauză de la tine doar pentru că alţii nu înţeleg cine sunt şi le plac doar anumite lucruri la mine.
Fac suficiente compromisuri să vă suport pe toţi în jurul meu fără să vă scot ochii că mâncaţi cu zgomot, că sunteţi îngrozitor de dezorganizaţi, că nu aveţi ţeluri în viaţă şi vă opriţi din vise, că nu sunteţi consecvenţi, că iubiţi în mod mediocru.

Dar nu vă arunc ăsta în faţă şi vă accept, ca prieteni şi ca iubiţi, cu fricile voastre şi insuportabilităţile mele. Şi DA, vă tolerez pentru că asta am ales. Altfel ar trebui să mă înconjor de 2-3 oameni cu care mă înţeleg şi restul să ce…? Să dispară? Să se conformeze? Să-şi facă alţi prieteni?

Dar nu trăim într-o societate? Nu trăim împreună? Nu suntem pustnici, avem nevoie de contact uman şi socializarea nu înseamnă să pleci capul ci să-i accepţi părţile negative ale unui om, nu pentru că tu poate nu le ai, dar pentru că trebuie să fii mai bun în viaţă. Şi dacă nu te ambiţionezi să înţelegi natura umană, eşti un nimeni!
Du-te în pustiu şi trăieşte cu cămilele şi hienele!

Vreţi doar soare şi idei de bine, păreri optimiste, să vă inspir să visaţi, să creaţi, să fiţi mai buni, mai frumoşi şi să vă simţiţi mai deştepţi.
Dar cel mai mult vreţi să vă înţeleg! Să scriu aşa cum simţiţi voi pentru că aşa nu vă mai simţiţi singuri şi ceva în sfârşit ne uneşte!

Ei nu, nu am să fac asta! Scriu ce simt, frumos sau adânc, întunecat, sunt gândurile mele şi ele pot crea monştri sau să-i facă pe ceilalţi fericiţi.
Nu vă mironosiţi şi luaţi oamenii aşa cum sunt. Admiraţi-i pentru că sunt pregătiţi să vi se destăinuie şi când nu vă plac încercaţi să vedeţi de ce.
Nu vă forţează nimeni să staţi în faţa mea.

Poate am fost nedreaptă pentru câţiva dintre voi sau poate mi-am vărsat gândurile prea abrupt să fie înghiţite.
Vă rog să-i mulţumiţi celui care a reuşit să mă trezească la viaţă.
P.S. Nu scriu despre el, scriu despre mine cu reflexii pornite de la toţi din jurul meu, dar încurajată de el.
Mulţumesc.

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Asta vă place?

 1. Pingback: Asta vă place? | rusbianca | BunDeCitit.ro

 2. Javra zice:

  Îi mulţumesc celui care te a readus la viaţă!
  Până acum te certai singură, Acum poate faci o pauză.
  Şi, la o adică, ai cu cine te certa, Bianca.
  Dar sper să fii fericită, exuberantă şi cu poftă de viaţă!

  • rusbianca zice:

   Cearta cu mine nu se va termina vreodata, mai fac cate o pauza cand mai realizez lucruri importante in viata 🙂
   Cat despre cearta cu ceilalti…este din pacate de prea multe ori necesara.
   Multumesc frumos pentru urare!

 3. Stefan zice:

  un fel de offtopic :

  desteapta idee sa integrezi poze personale in articole, ultimele 4 au fost destul de reusite 🙂

 4. corabogdan zice:

  Si mie imi plac pozele 🙂 Sa mai pui!!!

 5. razvanrc zice:

  Mie da! La mai multe.

 6. dan zice:

  si uite cum am dat eu play unei melodii de la lora… bassul e pe treaba lui, in rest, un buntzi buntzi cu versuri triste.

 7. qatalin zice:

  Admirabil faptul că poţi alege calea eroinei…calea martiriului. Eu unul nu am tăria convieţuirii într-o lume a compromisurilor. Alegerea mea implică puţin efort, şi se confruntă cu extremele. Pe de o parte există riscul solitudinii (pe care-l accept atâta timp cât mizantropia tinde spre perfecţiune), iar pe de altă parte poate apărea plăcuta surpriză a descoperirii unor persoane cu adevărat senzaţionale, care compensează deriva de până atunci. Calea mea, a unei toleranţe restrânse (ca să nu zic a lipsei de toleranţă), poate fi asemănată cu un fel de laşitate, cât timp nu mă expun rigorilor acceptabilităţii. Ăsta-i motivul pentru care cred sincer că alegerea conformismului, poate fi asemănată cu un gest eroic – munca păstrării acestei căi este asiduă…

  Interesantă ideea cu fotografii proprii, dar eu te-aş ruga să te opreşti. Spre exemplu, în cazul articolului ăsta, mi-au trebuit 28:43 minute pentru a-mi putea dezlipi ochii de pe ea… Las-o naibii de treabă…sunt şi eu om…am şi eu limitele mele… Nu era de ajuns că înţeleg destule din privirea ta, care m-a ţintuit încă de când te-am văzut pe Facebook? Acum îţi văd şi limba arcuită, pe lângă acea privire ucigătoare? Daayum!!! Have mercy!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s