Eşti satisfăcut?

bianca cu parul prins

Ce te satisface: o realizare aproape imposibilă după care ai tânjit toată viaţa, extazul unei partide fulminante de sex de calitate, iubirea acelei persoane speciale care te face să zbori sau faptul că cerul e albastru şi ştii să te simţi bine în pielea ta mereu?

Există ceva care într-adevăr te face atât de fericit şi de mulţumit încât pluteşti efectiv? Vine de la tine sau de la altă persoană? Dacă ai fost norocosul care ai simţit aşa ceva şi după care ţi-a fost smulsă din tine, te afunzi cumva în amintirea ei căutând-o mereu în toţi cei din jur sau în orice ţi-ar putea provoca plăcere?

Dacă eşti satisfăcut acum, mai gândeşte-te o dată şi vezi dacă e adevărat!
Plăceri mărunte, plăceri mari, o promovare neaşteptată, o mărire de salariu, achiziţionarea unui obiect mult dorit, îndrăgostirea, narcoticele, beţia, nimic nu rămâne cu tine suficient.

Dar încercăm, oh da, asta da! Încercăm din răsputeri să ne mulţumim şi ajungem la un moment dat la o resemnare înţeleaptă spun unii, când ne ajunge exact ce avem şi suntem bine.
De ce suntem bine? Pentru că alţii sunt mai rău şi ar trebui să fim recunoscători că măcar avem atât?

Oare cât de mulţumit era Armstrong când a ajuns pe Lună?
Cum te-ai simţit când ai avut primul copil în braţe ca mamă?
Dar când ţi-ai pierdut minţile în vârtejurile unei iubiri pasionale care părea veşnică şi atemporală prin intensitatea ei?

Ah dar cât ne dorim să iubim, să avem, să fim!
Am satisfacţia că mai trăiesc şi azi şi mai am o şansă să fac…

Anunțuri

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Vorbe și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Eşti satisfăcut?

 1. Marea bucurie a vieţii constă însăşi în faptul că ea nu vine dintr-o dată, la pachet, aşa cum ai primi un colet la poştă ci se compune din bucurii, plăceri şi satisfacţii „mai mici”. Viaţa nu e un film de lung metraj de o oră şi jumătate ci un serial al cărui episoade se toarnă zilnic, uneori în acelaşi registru cotidian al obişnuinţei alteori în locaţii şi cu actori noi. Este firesc să îţi doreşti ca fiecare episod să aibă în scenariu satisfacţii care deşi ar putea fi catalogate ca fiind de moment sau „mărunte”, se dovedesc a fi parte a poveştii în întregul ei.

 2. Pingback: Eşti satisfăcut? | rusbianca | BunDeCitit.ro

 3. Stau adesea si ma gandesc,suntem niste ciudatenii ale naturii umane,dar vezi tu,fiecare este ciudat in felul sau ,….poate ca nu vrea sa-si decline identitatea in totalitate,sunt varii chestiuni pe care noi zicem ca suntem nu perfecti,pt. ca de fapt nu-i nimeni perfect,ci pur si simplu ne chinuim sa existam…! A fi sau a nu fi ! 🙂

 4. qatalin zice:

  Placerea e un drog. E greu sa-l prizezi in toate felurie posibile, sa te delectezi cu toate furnicaturile lui, iar apoi sa-l simti „smuls din tine”…pentru ca daca se intampla asa, il vei cauta constant.
  Si spun asta pentru ca pe mine niciun fel de ‘metadona’ nu m-ar putea vindeca de ceea ce ai enumerat tu la inceputul articolului, plus multe alte laturi ale…satisfacerilor atat de subiective de la om la om…
  Dar pana la urma, in asta consta frumusetea si unicitatea noastra. Daca n-am gusta din toate fructele coapte peste care dam in drumul nostru prin viata, n-am ajunge sa tanjim dupa ele atunci cand vremelnic nu le mai avem.

  • rusbianca zice:

   Oh, cu siguranta placerea poate fi smulsa din tine si nu-ti dai seama de asta decat atunci cand n-o mai poti captura cu aproape nimic!
   Fructe exista peste tot, doar unul a fost interzis la un moment dat…acum ni le-am facut pe toate accesibile…mai trebuie doar sa vrea sa fie mancate 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s