Doamna de fier

Film câştigător la Oscar şi alte premii internaţionale, The Iron Lady, regizat de Phyllida Lloyd şi având în rol principal pe Meryl Streep, ne aduce în scenă pe Doamna de Fier, Prim Ministrul Marii Britanii, doamna Margaret Thatcher.
Într-o lume dominată exclusiv de bărbaţi, scena politică va îmbrăţişa pe prima femeie Prim Ministru care între 1970 şi 1990 reuşeşte să conducă cu o mână de fier Marea Britanie.
După ce a regizat Mamma Mia, Phyllida Lloyd se încumetă să aducă o poveste emoţionantă, după scenariul doamnei Abi Morgan, care în prezent lucrează la scenariul The Invisible Woman, film ce va ieşi pe mare ecrane anul viitor sub bagheta lui Ralph Fiennes.
Scenariul ne plimbă prin flash-back-uri în tinereţea protagonistei, când l-a cunoscut pe viitorul ei soţ, ne arată familia umilă din care provine, lupta ei într-o lume în care rolul femeii era în bucătărie şi să crească copii, lucruri pe care acestea i le aruncă în faţă soţului că nu le va îndeplini sub nici o formă.
Deşi are doi copii frumoşi şi este atenţionată de către soţ (Jim Broadbent), Margaret îşi continuă ascensiunea din Partidul Conservator direct în scaunul suprem de conducere.
Cu o ambiţie nemărginită de a face bine ţării şi de a învinge, luând măsuri drastice, trecând prin conflictul armat de a păstra Insulele Falkland, Margaret ajunge la bătrâneţe o biată femeie bolnavă, bântuită de stafia soţului. Reuşeşte să se despartă cu greu de lucrurile acestuia, pe care le donează, dar cu această ocazie pleacă şi el pentru totdeauna din mintea ei.
Meryl Streep face un rol excepţional, demn de Oscar, un machiaj foarte bun, aproape că nu o recunoşti pe actriţă în primele imagini ale filmului. I-a studiat cu mare atenţie până şi modul de a vorbi, de a se mişca, pur şi simplu totul este realizat cu mare fineţe. Meryl Streep se potriveşte ca o mănuşă şi cred că este singura actriţă care o putea interpreta pe Margaret Thatcher, nu doar datorită asemănării fizice şi tăriei de caracter dar şi harului cu care este înzestrată şi abilităţii de a intra în pielea fiecărui personaj puternic şi zbuciumat.
Viaţa unui luptător : „With all due respect Sir, I have done battle every single day of my life!”

Despre rusbianca

Regizor de film
Acest articol a fost publicat în Film și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Doamna de fier

  1. Pingback: Doamna de fier | BunDeCitit.ro

  2. E pe lista, va urma la vizionat. Prin recenzia ta, il bag mai in fata la coada :)))))))) M-ai convins.

  3. Pingback: Eunucul şi peruşul « Ioan Usca

  4. Ciprian Bojan zice:

    Da, da! de fier și mai ales British… so British! 🙂

  5. Pingback: Life in pictures 21 -Primavara – Cris Mary

  6. roberts zice:

    am vazut si eu filmul, mi-a placut, am si scris despre el. cred ca marele lui atu este prezenta lui Meryl Streep si felul cum joaca aceasta mare actrita.

Lasă un comentariu